4 Haziran 2011 Cumartesi

seyre dalmak

...
genç adam bu kısa ama 'dolu' yolculuğun ardından olanlara artık şaşırmamayı yeğliyor. başını omzuna koyan gözlere bakıyor o da. gülümsüyor.

bayan ela göz artık kendinden emin gibi. bu da genç adamı memnun ediyor. bazen, önünü arkasını düşünmeden olan/spontane gelişen şeylerin verdiği keyif aklına geliyor. bu onlardan biri herhalde diyor içten içe.

arada bir ikisinin de gözü benzersiz manzaraya kayıyor. üzeri kapalı ama etrafı açık mekanın içine esen rüzgar ara sıra yokluyor. bunu hisseden bay siyah kadife ceket, bayan ela gözden izin istiyor. şaşkın bakışları arasında hızlıca ceketini çıkarıp genç kadının omzuna koyuyor. hava maalesef mevsim normallerinin altında kalacak şekilde serin akşamları. artık bayan kadife ceket olan ela gözlerin yüzündeki şaşkınlık, yavaş ama tutarlı bir biçimde memnuniyete dönüşüyor.
genç adam da bu dönüşümden memnun.

henüz tamamen kararmamış gökyüzünde yeni doğmaya başlamış incecik bir hilal ve etrafında onunla yarışan bir kaç yıldız var. yıldızlar hakkındaki gerçekleri her yetişkin bilmesine rağmen, yukarıdaki manzaradan yine büyülenerek/bu gerçeği unutarak fotoğrafı seyre dalıyorlar.
...