3 Haziran 2011 Cuma

bay siyah kadife ceket

...
genç adam artık çok yakınında olan kadının kokusunu bu sefer etraflıca içine çekiyor. nedense o kokuya alışma endişesinden o ara sıyrılmış. arada bir yine çok yakınında olduğundan olsa gerek; uçuşan saçları yüzüne geliyor. ne ilginçtir ki onlar da güzel kokuyor. genç adam ne yapacağını şaşırıyor. az önceki sevimli, samimi kızın eli belinde iken saçları yüzünde ve kokusu zihnine yerleşiyor. titreyen elin sahibesini biraz daha rahatlatmak için kadına sarılıyor. öyle başka türlü bir sarılma değil ama bu; sıcacık samimi bir sarılma. belli etmeden saçlarına dokunuyor sonra..
...

...
genç kadın bütün bunlardan sonra başını yavaşça genç adama yaslıyor. bu sayede kokuları birbirine karışıyor. (bu genç adamın önemsediği başka bir şeydir)
bay siyah kadife ceket kendini hatırı sayılır bir süredir bu denli huzurlu hissetmiyor. içine çektiği kokuların başını döndürmesinden olacak; parmaklarını belli belirsiz karamel renkli saçlar arasında dolaştırmaya başlıyor, ama genç kadının tepkisini kestiremediğinden elini çekiyor.
kadının hissettiğini, ama güzel bir şeyler hissettiğini düşünüyor ve bu duygu da genç adamın başını döndürüyor bir an.
...