13 Mayıs 2010 Perşembe

bir kadın neden çapkınlık yapamaz?

seks erkekler gibi kadınlar için de ihtiyaç elbette ama biz kadınlar her şeyin merkezine onu koyup, uğruna bir insanın onurunu, gururunu incitecek ya da kendi karakterimizi ayaklar altına alacak kadar seksi dünyanın en önemli meselesi haline getirmemeyi başarabilen bir cinsiz. sert geliyorum farkındayım, kesmeyin hızımı. benim çevremde -kendince haklı sebeplerden- yıllardır seks yapmayan kadınlar var mesela. yapabiliyoruz yani biz. seks yapmadan da yaşayabiliyoruz. bu konuda erkeklerden daha güçlü olduğumuz için gerinelim, kendimizle gurur duyalım önce bayanlar.

gelelim bir erkek çapkınlık yapar da bir kadın yapamaz mı sorusunun cevabına. yapar elbette, istese her türlü yapar ama istemiyor çoğu zaman. nedenlerini isterseniz toplumsal baskıların altında arayın, ister fizyolojik özelliklerin. kadınlar işin içinde duygunun olmadığı bir yakınlıktan hoşlanmıyor çoğu zaman. bu yüzdendir ki, seks yerine küçük flörtler, hayata renk katacak ufak tefek kaçamaklar bile yetiyor çoğu zaman. bak bu dediğimi bir yere not edin, oraya geleceğim tekrar.

şimdii…

erkekler çapkınlık yapmak istediklerinde olaylar genelde şu şekilde gelişir: tercihen bir bara gidilir, gözüne bir kadın kestirilir, emellerine alet edilmek üzere kadına her türlü güzel davranış sergilenir, alkolün de etkisiyle kadın tavlanır, tek gecelik bir ilişki yaşanır ve ertesi sabah erkek kadını görmek bile istemez. onu tekrar arayacağı bahanesiyle kadını gönderdikten sonra normal hayatına geri döner.

yanlış mıyım?

peki bir kadın tek gecelik bir ilişki yaşamak isterse ne olur?

istisnalar kaideyi bozmamakla beraber, çoğunlukla sabah uyanınca kadın ya pişman olur ya da o erkeğe aşık(!) olur. beklenti içine girer. erkeğin onu aramasını, önemsemesini ister. aramazsa eğer kendini kullanılmış hisseder, depresif bir ruh haline bürünür. dolayısıyla kadınlar için tek gecelik olarak kalmaz bu ilişkiler. sonra ''sen sen ol güzelim, hiçbir erkeğe güvenme'' nasihatı nesillerden nesillere aktarılmaya devam eder.

bir erkekle bir kadının kimyası farklı, düşünce yapısı farklı, gezegenleri bile farklıyken çapkınlık anlayışları mı farklı olmayacak Allah aşkına? kendimizi üzüp durmaya gerek yok. sadece bu farklılığı kabul edip, kendi fizyolojimizle uyumlaştırabileceğimiz, aynı zamanda eğlenebileceğimiz bir çapkınlık anlayışı geliştirmekte saklı olay.

formülse basit; bir arkadaşımdan aldım tarifi benim de kafama yattı açıkçası.

öncelikle aynı frekansta olduğunuz birkaç yakın kız arkadaş aranır ve o gece kız kıza çapkınlık gecesine çıkacağınız söylenir. güzel güzel giyinilir ve bara gidilir. etraftaki bütün erkeklere sinyal verilir, flört edilir bütün gece ama gecenin sonunda hepsi ekilerek kız arkadaşlarla eve dönülür. arkasından hepsinin dedikodusu yapılır, gülünür, eğlenilir. sabah pişman olma derdi yok, aşık olma derdi yok. beni niye aramadı, ''kullandı beni hayvan'' duygularına kapılmak yok.

oh mis.

yalnız ben tek gecelik ilişkileri severim, duygusal beklenti içine girmem, hatta erkekleri ben kullanıp atarım diyen kadınlarındansan eğer, nasıl yapıyorsun ediyorsun bana da bir tavsiye versene be n’olur?

madam brownie