10 Nisan 2008 Perşembe

İnternet

internet hayatımıza bir girdi pir girdi.daha on sene öncesine kadar televizyonu en büyük teknolojik gelişme sanan insanlar artık yemeklerini bile internet üzerinden siperiş etmeye, eşlerini internet'ten seçmeye başladılar.

bugünlerde internet'te başlayan arkadaşlıklar, aşklar çok yaygınlaştı.internet'in sunduğu çevimiçi buluşma hizmetleri, chat odaları, e-posta forumları ve diğer pek çok site bu ilişkileri tetikliyor.eskiden lise, üniversite, iş, arkadaş ortamı ya da aile vasıtasıyla tanışan insanlar, artık kendi aradıkları özelliklere göre insanları internet üzerinden de seçip şanslarını artırabiliyorlar.

peki ama bir arkadaşlık bir aşk internet'te gerçekten başlayabilir, yaşanabilir mi?pek çok kişi bunu kabul etmek istemese de, bu artık dünyanın pek çok yerinde yaşanan bir olgu halini aldı.
neden insanlar böyle bir şey için çaba harcıyor?bunun nedeni hayatın artık çok hızlı yaşanması ve birçok kişinin gününün çok büyük bir bölümünü bilgisayar karşısında ve internet'te geçirmesi olabilir.

insanlar giderek daha uzun saatler, daha yoğun çalışmak zorunda kaldıkları için eskisi kadar sosyalleşmeye vakit bulamıyor.çeşitli hizmetler birbirini tanıyan insanların da birbirleriyle iletişime geçmesini çok kolaylaştırdığı gibi, artık birbirini tanımayan insanlar da kolaylıkla birbirleriyle konuşabiliyorlar.